Dutch | English

Verkenning

Verkenning

Een gedegen verkenning is essentieel voor iedere transformatie. Tijdens de verkenning brengen we in kaart wat zich afspeelt in jouw organisatie, welke vraagstukken er leven en hoe het is gesteld met de relevantie voor je stakeholders. Soms ligt dat voor de hand en heel vaak speelt er meer op verschillende niveaus en is de situatie ingewikkelder dan op het eerste oog lijkt. Met die informatie stellen we samen vast welke uitdaging er ligt, waarom de transformatie nodig is en waar deze jou moet gaan brengen. Een goede verkenning geeft de transformatie een onmisbaar fundament.

Begrijp de situatie
De eerste stap is het goed doorgronden en begrijpen van de situatie. Het is ook wel de fase die wij ‘voelen en proeven’ noemen (wat is er aan de hand?). Behalve een goede analyse, feitelijke uiteenzetting en onderbouwing, richten wij ons heel bewust op bijvoorbeeld de informele kant van de organisatie, de beleving bij stakeholders en cultuuraspecten die bepalend zijn voor succes. Dit doen wij door bijvoorbeeld te observeren en te praten met mensen binnen en buiten de organisatie. Is de omgeving van de organisatie veranderd? Wordt het bijvoorbeeld belangrijker om beter samen te werken met andere partijen? Of komt het verdienmodel onder invloed van technologische ontwikkelingen onder druk te staan?

Weet waarom je wilt transformeren
Door wat we waarnemen écht te doorleven en interpreteren, komen we erachter wat er echt aan de hand is. Welke problemen wil je oplossen? Welke resultaten wil je bereiken? En hoe maak je dit ook goed meetbaar. Wat is de relevantie voor je stakeholders? Door dit met elkaar scherp te krijgen kun je samen vaststellen waarom we gaan transformeren. Overeenstemming tussen mensen over de koers of subdoelen is belangrijk, zowel voor nadere specificatie van de doelen als voor het omvormen van de abstracte doelen naar concrete acties op de werkvloer.

Begrijp de situatie

Weet waarom je wilt transformeren

Vorm een leidende coalitie

Wil je meer weten over onze transformatie-aanpak?

Bestemming

Bestemming

Na de verkenning heb je de inzichten om je transformatie richting te geven. Samen schetsen wij de ideale bestemming van jouw organisatie. 

Lees meer

Pad

Pad

Een goede verkenning en bestemming leggen de basis om invulling te geven aan hoe je je transformatie gaat verwezenlijken. Met het pad schetsen we verschillende strategieën die naar deze bestemming leiden. Samen maken we diverse keuzes over wat nodig is en wat wel en niet gaat werken.

Lees meer

Reis

Reis

Iedere transformatie is een reis. Soms over bekend terrein en planmatig, vaak met onverwachte omstandigheden en een aanpak die daarop is voorbereid. Op deze reis zijn wij de proactieve gids. Samen met jou realiseren we de transformatie.

Lees meer

Mail of bel met Ivar Davids:
i.davids@kirkmancompany.com
+31 (0)88 4040400

Herken jij jezelf in onze kernwaarden?

En deel je onze visie over de wereld van morgen?

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.