Dutch | English

Reis

Reis

Iedere transformatie is een reis. Soms over bekend terrein en planmatig, vaak met onverwachte omstandigheden en een aanpak die daarop is voorbereid. Op deze reis zijn wij de proactieve gids. Samen met jou realiseren we de transformatie. Wij zorgen voor de voortgang, ook wanneer het lastig wordt. Sturen bij waar dat nodig is en blijven continu gericht op het verwezenlijken van jouw bestemming. We laten ons niet afleiden, maar zijn wel scherp op omstandigheden die vragen om een herijking van het pad. En soms om het verkennen van nieuwe inzichten en challenge op je bestemming. Samen met jouw mensen brengen wij onze expertise, ervaring en ons netwerk in. Of wanneer nodig, dat van externe partijen en experts.

Pleeg interventies gedurende de reis
Het kiezen en gericht inzetten van interventies bepaalt voor een groot deel het succes van je transformatie. Het gaat om het steeds bewust inzetten van interventies die bijdragen aan het realiseren van de transformatiestrategie en die gericht zijn op specifieke stakeholders. Het vraagt de nodige ervaring en expertise om de juiste keuze te maken. Ook leert onze ervaring dat je per situatie, strategie en interventies moet nagaan wie deze het beste kan vervullen. Professionele transformatie-experts die het vertrouwen genieten van meerdere stakeholders, dragen bij aan de transformatiekracht van een organisatie, omdat zij de onzekerheid reduceren. Het hebben van gevoel voor obstakels, problemen en politiek gedrag in het transformatieproces zijn net als goede communicatieve vaardigheden nodig om effectief te zijn.

Meet het effect en stuur bij
Geen transformatie kan zonder te weten waar je staat en wat dat betekent voor wie. Niet alleen aan het begin en aan het eind, maar vooral ook tussentijds. En niet alleen omdat je wilt weten of je je plan haalt, maar vooral om te zien wat de relevantie is voor je stakeholders en hoe deze zich ontwikkelt. Het vertrouwen en het geloof in de transformatie nemen toe als er regelmatig gecommuniceerd wordt over de gerealiseerde effecten. Dit draagt bij aan onderlinge begripsvorming en kan een gevoel van gemeenschappelijke trots opleveren. Ook biedt het de mogelijkheid met je stakeholders in dialoog te blijven en tussentijds bij te sturen.

Borg wat je bereikt en blijf leren
Transformeren doe je om blijvende waarde te creëren. Gedurende het hele traject is daarom de actieve betrokkenheid van stakeholders belangrijk, maar ook de de vraag; hoe creëer je een cultuur waardoor je blijvend transformeert? Hoe evalueer je transformaties, hoe documenteer je geleerde lessen en hoe behoud je daarover de dialoog met je stakeholders? Wij helpen je ervoor te zorgen dat je blijft leren van dingen die goed gaan, maar ook van dingen die fout gaan. En dat je altijd gericht blijft op het verbeteren, veranderen en vernieuwen van datgene dat je hebt bereikt. Want de enige zekerheid die je hebt, is dat alles verandert. Toch?

Pleeg interventies gedurende de reis

Meet effect en stuur bij

Borg wat je bereikt en blijf leren

Wil je meer weten over onze transformatie-aanpak?

Verkenning

Verkenning

Een gedegen verkenning is essentieel voor iedere transformatie. Samen vast welke uitdaging er ligt, waarom de transformatie nodig is en waar deze jou moet gaan brengen. Een goede verkenning geeft de transformatie een onmisbaar fundament.

Lees meer

Bestemming

Bestemming

Na de verkenning heb je de inzichten om je transformatie richting te geven. Samen schetsen wij de ideale bestemming van jouw organisatie. 

Lees meer

Pad

Pad

Een goede verkenning en bestemming leggen de basis om invulling te geven aan hoe je je transformatie gaat verwezenlijken. Met het pad schetsen we verschillende strategieën die naar deze bestemming leiden. Samen maken we diverse keuzes over wat nodig is en wat wel en niet gaat werken.

Lees meer

Mail of bel met Ivar Davids:
i.davids@kirkmancompany.com
+31 (0)88 4040400

Herken jij jezelf in onze kernwaarden?

En deel je onze visie over de wereld van morgen?

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.