Dutch | English

Pad

Pad

Een goede verkenning en bestemming leggen de basis om invulling te geven aan hoe je je transformatie gaat verwezenlijken. Met het pad schetsen we verschillende strategieën die naar deze bestemming leiden. Samen maken we diverse keuzes over wat nodig is en wat wel en niet gaat werken. We ontwerpen een fasering en activiteitenplanning met beslismomenten en hoe dit bijdraagt aan het vergroten van de relevantie voor je stakeholders. We richten een projectorganisatie in met mensen, besturing en communicatie, die compleet is gericht op de benodigde effectiviteit van de transformatie.

Zorg voor alignment
Meedenken is de eerste stap op weg naar meedoen. Hoe krijg je de neuzen in dezelfde richting? Kortom hoe zorg je voor alignment? Alignment is er wanneer de values (why care about it?), strategy (how to get there?) en goals (what to achieve?) met elkaar in overeenstemming zijn en de stakeholders dit erkennen en uitdragen. De intentie om zich voor de transformatie in te zetten, wordt groter als mensen een actieve rol spelen in het transformatieproces. Wanneer mensen worden uitgenodigd om te participeren in het transformatieproces en hun ideeën serieus worden genomen, neemt de steun en inzet voor het transformatieproces toe. Bij verregaande transformaties is het ook reëel te verwachten dat niet alle mensen nodig zijn in de nieuwe context. Het toevoegen van nieuw bloed en energie is in dergelijke situaties verstandig.

Bepaal je strategie, kies interventies en maak een plan
Tijdens deze stap kies je bewust welke strategie je toepast om de transformatie te realiseren. Hieronder staat een korte beschrijving van de transformatiestrategieën die wij veelvuldig in onze praktijk hanteren en die een breed arsenaal aan interventies afdekken. Het maken van een bewuste keuze die past bij jouw organisatie en situatie bepaalt het success.

TransformatiestrategieënTransformatiestrategieën

Zorg voor alignment

Bepaal je strategie, kies interventies en maak een plan

Wil je meer weten over onze transformatie-aanpak?

Verkenning

Verkenning

Een gedegen verkenning is essentieel voor iedere transformatie. Samen vast welke uitdaging er ligt, waarom de transformatie nodig is en waar deze jou moet gaan brengen. Een goede verkenning geeft de transformatie een onmisbaar fundament.

Lees meer

Bestemming

Bestemming

Na de verkenning heb je de inzichten om je transformatie richting te geven. Samen schetsen wij de ideale bestemming van jouw organisatie. 

Lees meer

Reis

Reis

Iedere transformatie is een reis. Soms over bekend terrein en planmatig, vaak met onverwachte omstandigheden en een aanpak die daarop is voorbereid. Op deze reis zijn wij de proactieve gids. Samen met jou realiseren we de transformatie.

Lees meer

Mail of bel met Ivar Davids:
i.davids@kirkmancompany.com
+31 (0)88 4040400

Herken jij jezelf in onze kernwaarden?

En deel je onze visie over de wereld van morgen?

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.