Dutch | English

Over ons

Over ons

Hoe wij zijn getransformeerd

Van betekenis zijn, op een ondernemende manier

Ons verhaal begint in 2000.
Van betekenis willen zijn, maar dan wel op een ondernemende manier. Dat is waarom de drie studievrienden Cas, Han en Ivar in 2000 met Kirkman Company zijn gestart. Een geloof dat ons nog altijd drijft en bepalend is voor hoe we ondernemen.

Sinds onze start in 2000 helpen wij opdrachtgevers in het vinden van het bestaansrecht van hun organisatie en de relevantie voor hun stakeholders. Eerst vanaf een zolderkamer, maar na een paar maanden al vanuit het Nicolaas Klooster in Utrecht. Na 5 jaar verhuisden we naar Baarn en sinds begin 2017 combineren we dat met onze locatie SIF Utrecht. Het tekent onze stormachtige ontwikkeling en het geloof dat je jezelf regelmatig opnieuw uit moet vinden om relevant te blijven.

Vanaf onze start zijn wij leidend op het gebied van sourcingvraagstukken en begeleiden we organisaties in het maken van keuzes: “wat doe jezelf (Make), wat besteed je uit (Buy) en met welke partners werk je samen (Ally)? We ontlenen onze naam aan Marshall Monroe Kirkman die de kracht van samenwerking tussen organisaties zag en wat je voor alle stakeholders kan bereiken als je dat op een ondernemende manier doet.

Ondernemen met een missie
De jaren die volgen kenmerkten onze professionele groei. We ontwikkelen ons op verschillende expertise gebieden. Naast Sourcing & Partnerships ook op HR & Change, Digital Transformation, Customer Excellence en New Economy. In 2008 herontdekken wij onze eigen ‘Big Why’ en introduceerden daarmee onze missie: ‘Co-Creating Social Enterprises’. In de jaren die daarop volgen ontwikkelen wij ons verder en leren we dat ‘100% relevantie voor alle stakeholders’ scherper verwoord waar we voor staan, waarna dat sinds 2017 onze missie is.

Met het ondernemerschap in ons DNA richtten we vervolgens nieuwe ventures op. YSEWe beat the MountainAim for the MoonOutside Inc. en de Social Impact Factory Utrecht zijn allen spin-offs die vanuit Kirkman Company zijn ontstaan.

Verschillende ventures met één gemeenschappelijk fundament: van betekenis zijn, op een ondernemende manier. Een collectief van ondernemers dat door samenwerking impact realiseert en zich sinds 2015 vertegenwoordigt in één beweging: Powered by Meaning.

Sinds de zomer van 2016 zijn we B Corp en strategisch partner van B Lab Europe. Het helpt ons in onze eigen relevatie en is een inspiratie voor de organisaties die we transformeren.

Betrokken en gepassioneerde professionals
We zijn een club van betrokken en gepassioneerde professionals. We kennen een informele én professionele cultuur met een platte structuur. Al jaren bouwen we met gezond verstand en zonder targets aan een succesvolle club. We zijn ambitieus en werken aan groei voor alle stakeholders. We zetten onze professionals aan het stuur, zonder allerlei mechanismen die afleiden van waar het werkelijk om draait. Wij willen onze professionals de ruimte geven die helpt om te doen wat nodig is. Dit heeft ons en onze klanten alleen maar succesvoller gemaakt. Het geeft mensen meer werkplezier en de ruimte om samen te ondernemen. En het versterkt onze relevantie en continuïteit op de lange termijn.

Vandaag de dag zijn we nog steeds groeiende om organisaties nóg beter te kunnen begeleiden naar meer relevantie voor alle stakeholders. Zodat organisaties vandaag voorbereid zijn op de wereld van morgen. En dat blijven we doen vanuit verschillende expertisegebieden. Altijd herkenbaar als een bewogen club van bevlogen mensen, op een eigen…wijze manier, zonder ego en samen met onze klanten en opdrachtgevers. Met veel passie en vanuit een herkenbare aanpak. Van betekenis zijn, op een ondernemende manier.

Wil je met ons in gesprek?

Deel je onze visie over de wereld van morgen en herken jij je in onze kernwaarden?