Dutch | English

Customer Excellence

Customer Excellence

Zorg voor een eigen klantbeleving en voer deze consistent door!

Samen jouw klantbeleving verbeteren!

De klantbeleving ofwel Customer Experience (CX) goed organiseren is HOT! Onze definitie van Customer Experience is de ervaring van klanten bij alle interacties gedurende de hele klantreis in alle kanalen. Zowel online als offline. Customer Excellence bouwt samen met jou de perfecte Customer Experience (CX). Dit doen wij door het inrichten of de volgende stap in volwassenheid van CEM. Het ontwikkelen en implementeren van een Omnichannel strategie en klantgerichtheid in het DNA van alle medewerkers. Zo zorgen we voor eigenheid en consistentie in jouw klantbeleving. Zo verhogen we de NPS. Versterken we de loyaliteit van klanten. En verhogen we de medewerkers tevreden- en betrokkenheid.

Wij dagen jou uit! Hoe? Met onze bedrijfskundige blik en integrale en multidisciplinaire aanpak over afdelingen heen. We verbinden door de hele organisatie heen, maken geen ellenlang rapport, maar gaan samen met jou aan de slag. Zo maken we de transformatie naar een klantgerichte organisatie leuk en hebben we lol met elkaar.

Inrichten van Customer Experience Management (CEM)

Samen maken we de volgende stap in volwassenheid van CEM

Jouw klantbeleving consistent in alle kanalen

We ontwikkelen met jou een klantgerichte cultuur door de hele organisatie

Jouw klantbeleving verbeteren vanuit een holistische en bedrijfskundige bril

Ons Portfolio

Onze Boeken

In ons boek “Zet je klant centraal! Bouwen aan commercieel succes met de hele organisatie” lees je hoe de transformatie naar een klantgerichte organisatie maakt vanuit een integrale aanpak. Ook delen 25 commercieel directeuren hun visie en lessen in het boek.

Download hier je gratis inspiratieboek Succes boek(en) in klantbeleving

Mail of bel met Evelien van Damme:
e.van.damme@kirkmancompany.com
+31 (0)88 4040400