Dutch | English

Bestemming

Bestemming

Na de verkenning heb je de inzichten om je transformatie richting te geven. Richting geven is een combinatie tussen het invullen van de ‘waarom’ van je transformatie én de ‘waartoe’. Samen schetsen wij de ideale bestemming van jouw organisatie. Wij helpen je met het benoemen van je droom, ambities en doelen. Geloofwaardig én meetbaar. En altijd gericht op het vergroten van de relevantie voor je stakeholders.

Vorm een leidende coalitie
Het vormen van een leidende coalitie is een interventie op zich. Als je wilt transformeren, wie heb je daar dan echt bij nodig? Wij brengen dit met jou in kaart, waarbij we alle stakeholders, hun kwaliteiten en belangen meenemen. Actief voorbeeldgedrag van de leidende coalitie is in het transformatieproces een kritieke factor. Zij moeten een visie op de toekomstige organisatie communiceren en de normen en waarden van de bestemming propageren. Leiderschap vanuit de top, die openstaat voor de ideeën en ervaringen van mensen uit de gehele organisatie. Zij stimuleren actieve participatie in de transformatie. Een open houding maakt het mogelijk de betrokkenheid en beschikbare kennis van alle stakeholders in te zetten om het transformatieproces te doen slagen.

Bepaal je ‘big why’ en ambities
In deze stap geef je je transformatieverhaal vorm. Hierin komt alles uit de verkenning samen. Wat is het bestaansrecht van jouw organisatie (of afdeling) en wat bepaalt je koers? Met het transformatieverhaal stellen we een aantrekkelijk en herkenbaar verhaal samen waar de stakeholders aan bij willen dragen. Je wilt ze verleiden om mee te doen en het vertrouwen vergroten op een positieve uitkomst van de transformatie. Dat vertrouwen wordt beïnvloed door vele factoren.

Denk aan geloof in de noodzaak en haalbaarheid van de transformatie en de beheersing van onzekerheid en complexiteit. Daarbij moet je rekening houden met persoonlijke belangen en het geloof in het vermogen om ook in de nieuwe organisatie het werk goed te kunnen vervullen. Als aan voorwaarden voor een positieve verwachting is voldaan, zijn mensen meer geneigd om een positieve houding over de transformatie te ontwikkelen en er actief aan bij te dragen.

Bepaal je 'big why' en ambities

Wil je meer weten over onze transformatie-aanpak?

Verkenning

Verkenning

Een gedegen verkenning is essentieel voor iedere transformatie. Samen vast welke uitdaging er ligt, waarom de transformatie nodig is en waar deze jou moet gaan brengen. Een goede verkenning geeft de transformatie een onmisbaar fundament.

Lees meer

Pad

Pad

Een goede verkenning en bestemming leggen de basis om invulling te geven aan hoe je je transformatie gaat verwezenlijken. Met het pad schetsen we verschillende strategieën die naar deze bestemming leiden. Samen maken we diverse keuzes over wat nodig is en wat wel en niet gaat werken.

Lees meer

Reis

Reis

Iedere transformatie is een reis. Soms over bekend terrein en planmatig, vaak met onverwachte omstandigheden en een aanpak die daarop is voorbereid. Op deze reis zijn wij de proactieve gids. Samen met jou realiseren we de transformatie.

Lees meer

Mail of bel met Ivar Davids:
i.davids@kirkmancompany.com
+31 (0)88 4040400

Herken jij jezelf in onze kernwaarden?

En deel je onze visie over de wereld van morgen?

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.