Dutch | English

B Corp

B Corp

 

Benefit Corporations (B Corps) vormen een wereldwijd netwerk van gecertificeerde bedrijven die naast winst ook een hoge standaard voor sociale en ecologische impact, verantwoording en transparantie nastreven. Wereldwijd zijn er ruim 2000 B Corps in 50 landen en 130 industrieën met één gezamenlijk doel: “using business as a force for good”.

Bedrijven worden B Corp omdat ze makkelijker investeerders en talenten aantrekken, vertrouwen opbouwen, beter in staat zijn hun missie te beschermen, sneller innoveren, consumenten aanspreken en aantoonbaar hun impact meten en verbeteren.

B Corp certificering nodigt uit tot “whole-systems thinking” en helpt om op objectieve wijze na te denken over de waarde voor iedere stakeholder. Bekende B Corps zijn Ben & Jerry’s, Patagonia, Triodos Bank en Tony’s Chocolonely.

Kirkman Company is behalve B Corp gecertificeerd ook Strategisch Partner van B Lab Europe. Een belangrijke reden voor ons om strategisch partner te worden is dat de ambitie van B Corp naadloos aansluit op onze eigen ambitie. De ambitie om het onbenut potentieel van grote organisaties te benutten en met het B Corp assessment te transformeren naar nog meer relevantie voor alle stakeholders. Want met een B Corp certificering wordt die relevantie ook echt meetbaar.

Wil je meer weten over B Corp of informeel met ons kennismaken?

Mail of bel met Roy Klaassen:
r.klaassen@kirkmancompany.com
+31 (0)88 4040400

Wil je met ons in gesprek?

Deel je onze visie over de wereld van morgen en herken jij je in onze kernwaarden?